Ekonomik Balkan Turları


Ekonomik Balkan Turları

Ülkemizde yurtiçi ve yurt dışı geziler düzenleyen birçok tur şirketi bulunuyor. Bu şirketler insanları gezdirmek ve eğlendirmek için farklı bölgelere turlar düzenliyor. Belli bir bedel karşılığında yapılan bu turlar ile hem kültürel bir etkileşim sağlanıyor hem de insanların daha eğlenceli ve deneyimli gezi yapmaları sağlanıyor. Yurt içinde Kapadokya, Güney doğu ve Doğu Karadeniz gibi birçok bölgeye turlar düzenleniyor. Yurt dışına da en fazla tur düzenlenen yerler Yunan adaları ve Balkanlardır.

Balkan Turları İle Gidilebilecek Ülkeler
Balkanlar ülkemize yakın ve eski bir Türk bölgesi olduğu için tur şirketleri geziler düzenliyor. Balkanların güzel bir bölge olması ve birçok tarihi mekanların olması da bu gezileri destekliyor. Balkan turlarında insanların gezebilecekleri ülkeler aşağıdaki gibidir;

  • Yunanistan
  • Kuzey Makedonya
  • Kosova
  • Arnavutluk
  • Karadağ
  • Hırvatistan
  • Bosna Hersek
  • Macaristan
  • Sırbistan
  • Bulgaristan

Bu ülkelere girişte vize problemi yaşanmıyor. Yani bu turlara katılmak isteyen kişilerin kolaylıkla gezi yapma olanağı bulunuyor.

Tur Şirketlerinin Karşıladığı Hizmetler
Balkan turları gezinin süresine göre farklı ülkelerin gezilmesini sağlar. Belli bir ücret karşılığı yapılan bu turlarda ücrete dahil birçok hizmet bulunuyor. Turlarda yaşanan tüm yolculuk hizmeti, konaklama hizmeti, rehberlik hizmeti, zorunlu trafik sigortası ve bagaj hizmeti tur için ödenen ücretin içindedir. Geziye katılan kişiler bu hizmetler için ekstra ücret ödemezler.

Tur Fiyatlarına Dahil Olmayan Hizmetler
Turlar için firmaların aldıkları ücretlere dahil olmayan bazı hizmetler bulunuyor. Bunlardan ilki vize ücretidir. Vize ücreti yeşil pasaport sahibi kişilerden istenmiyor. Gezi sırasında yeme ve içme ücretleri de tur fiyatlarına dahil değildir ve kişiler kendileri ödemek zorundadır. Yarım pansiyon otellerde kahvaltı hizmeti otele ait olduğu için ücret ödenmiyor.

Balkan Tur Paketleri
Balkanlara yapılan turlar gezi süresine göre şekillenir. Kısa süreli, gezilerde az ülke gezilirken süre uzadıkça tura dahil olan ülke sayısı da artıyor. Turlar belli bir programa göre göre yapılır. Bu programda hangi şehirde kahvaltı yapılacağı, hangi ülkede yemek yenileceği ve konaklamanın hangi ülkede yapılacağı belirleniyor. Program planlandığı şekilde başlar ve program dahilinde belirtilen tarihte biter.

Balkan Turu Ücretleri
Balkan turları turun kapsamına ve süresine göre değişebiliyor. Katılımcılar bu ücretleri Euro şeklinde öderler. Yine tur boyunca özel harcamalar da Euro ile yapılıyor. Ortalama on günlük bir balkan gezisi için katılımcılar tur şirketlerine ortalama bin Euro ödemek zorundadır.

Daha Fazlası İçin

Hemen Arayın

0 850 707 06 50

Copyrights © 2018 İzmir Hareketli Turlar. Site Yapım: Gif Ajans

Sohbet
💬 Yardım
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabilirim?