OTANTİK GİZEMLİ FAS a YOLCULUK


 

 

 

 

 

İster tembellik, ister kararsızlık deyin, bazen tatil programları son dakikaya bırakılır. Vizeye ihtiyacınız yok hadi ailece atlayın ve Fas’ı keşfedin.

 

Fas farklı mimari dokusu, çarşıları ve dar sokaklarıyla etkileyici bir atmosfere sahip. Kazablanka’ya aktarmasız uçuş olması güzel bir fırsat. Bu şehri de mutlaka gezmelisiniz ama daha hiç yerleşmeden doğrudan Marakeş’e doğru yola koyulun. Ailece konfor ve eğlenceye sahip olacağınız iyi bir adres Club Med Marakeş olabilir. Palmiyeler arasında zevkli ve kültürel çizgiler taşıyan otelin çocuklar için aktivite ve imkanları oldukça geniş. Şehirdeki keşiflerinizi dinlenceyle birleştirin. Medina sokaklarında bir yürüyüş, buraları uzun süre yönetmiş yönetmiş Ba Ahmed’in etkileyici Bahia Sarayı uğramanız gereken yerler arasında. Moresk mimari zaten büyükleri olduğu kadar minikleri de Aladdin’in Sihirli Lambası gibi bir masalın içinde hissetiriyor.  İş böyle olunca Koutoubia Camii ve minaresini aile selfie’nizin içine sığdırmaya çalışmak lazım.

“Mucizeler Avlusu” olarak anılann Djemaa El Fna’da eller tutulsun lakin şehrin kalabalık ve hareketli meydanı burası. Burada göreceğiniz cambazlar, yılan oynatanlar, sihirbazlar çocuğunuz için olduğu kadar sizin için de ilginç olabilir. Souk denilen kapalı çarşılara dalın, buralarda el sanatlarına bakınabilir, hediyelik eşyalarınızı alabilirsiniz.

 

Büyüleyici bahçesini görmek için  Yves Saint Laurent’in bir zamanlar evi olan Le Jardin Majorelle’e gidin. Mavi ev sarmalayan kaktüsler de botanik bahçesi de minik gölet de bir şahane. El Badi Sarayı’nın mozaikleri  ise “I have this thing with floors” hashtagli fotoğraflarına girecek şekilde.

Eğer çocuklarınız için tatilde biraz uyku saatini aşabilir derseniz, Binbir gece masalı atmosferinde, atlar, danslar ve yemek eşliğinde yapılan kültürel gece şovlarından birine katılabilirsiniz. Havuza girip dinlenceyle geçen bir günün ardından, Atlas Dağları ve Berberi köylerini keşfe çıkmak güzel bir alternatif.  Bir başka yapabileceğiniz gezi, Essaouira’ya doğru olabilir. Atlas Okyanusu kıyısındaki bu küçük balıkçı şehrinin kale ve surları UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde. Deniz mahsülleri seven aileler için burada ne yeseler şahane. Şehir merkezindeki mavi kapılı beyaz evler, dar sokaklarda dolanmayı ihmal etmemeli.

fas vizesiz

Eve dönmeden uçağınızın da kalkacağı Kazablanka’ya da zaman ayırmak lazım. Muhammed V Meydanı, dünyanın en büyük camiilerinden Hassan II kısa bir turla görebileceğiniz yerler. Şehrin huzur ve eğlence dolu parkı Parc De La Ligue Arabe görmeniz gereken sahili ise  Boulevard de la Courniche. Kazablanka’yı yukardan göreyim diyen aileler, deniz feneri Phare d’el Hank’ın 256 basamağını tırmanıp manzaraya doyabilir.

Site BY:GEZ-GÖR-KEŞFET

Daha Fazlası İçin

Hemen Arayın

0 850 707 06 50

Copyrights © 2018 İzmir Hareketli Turlar. Site Yapım: Gif Ajans

Sohbet
💬 Yardım
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabilirim?